Több milliárd eurós kár keletkezett az olaszországi áradások miatt

Fotó: Megkezdődtek a helyreállítási munkálatok az északkelet-olaszországi Ravennában 2023. május 27-én, miután visszatért medrébe a Santerno folyó. Az elsősorban Emilia Romagna régiót sújtó áradásokban legalább 14-en életüket vesztették, és 36 ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat. MTI/EPA-ANSA/Emanuele Valeri
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Annalisa Sassi úgy véli, a történtek ellenére is van ok a bizakodásra, a vállalkozások a korábbinál erősebben fognak talpra állni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az olaszországi Emilia-Romagna régióját sújtó áradások miatt 36 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, valamint 15 ember vesztette életét, s mindezt a regionális hatóságok is megerősítették.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

A Confindustria munkaadói szervezet pedig csütörtökön közölte, hogy az árvíz mindemellett több milliárd eurós kárt okozott az érintett területeken, többek között a termést, az ingatlanokat és az infrastruktúrát illetően.

„Az árvíz tragédia, amely emberéleteket követelt, egyúttal számos területre lesújtott. Becsléseink szerint a megtermelt GDP mintegy negyede (közel 25%) odalett”

– mondta Annalisa Sassi, a szervezet elnöke.

Ezt követően arra utalt, a történtek ellenére is a legjobbakban bízik, hiszen „a népük és területük reakciókészsége erős”, az újjáépítés pedig csak még inkább ösztönzőleg fog rájuk hatni ebből a szempontból – írta az ANSA.

„A tragédia ellenére bízunk abban, hogy a vállalkozások a korábbinál erősebben fognak talpra állni. Rugalmasak és erősek vagyunk, ezért optimistán kell előre tekintenünk”

– fogalmazott.