Tíz újszülött vesztette életét egy kórháztűzben

Bhandara, 2021. január 9. A nyugat-indiai Mahárastra államban fekvõ Bhandara körzeti kórháza elõtt rendõrök 2021. január 9-én, miután hajnalban tûz volt az intézményben, és a füst tíz újszülött halálát okozta. MTI/EPA/STR
not image

Nagy Noel

2021. január 9. - 17:57

Halálos kórházi tűz lobbant fel az indiai Maharashtra államban található egészségügyi intézményben, ahol legkevesebb tíz újszülött vesztette életét

Halálos kórházi tűz lobbant fel az indiai Maharashtra államban található egészségügyi intézményben, ahol legkevesebb tíz újszülött vesztette életét – számolt be róla az állami Doordarshan televíziós csatorna alapján a CNN.

A Doordarshan a saját Twitter-fiókján is beszámolt arról, hogy a Maharashtra állam Bhandara körzetében található kórház Újszülött Osztályán csaptak fel először a lángok, és a tűzoltóknak végül hét újszülöttet sikerült kimentenie a tűzből.

Az állami egészségügyi miniszter beszámolója szerint pedig a jelenlegi tudás szerint a tüzet rövidzárlat okozhatta az osztályon, de megerősítette, hogy továbbra is zajlanak a vizsgálatok. Hozzátette: az érintett családok, akik elvesztették újszülött gyermeküket, 6813 dollárnyi, vagyis közel 5 millió forintnyi kompenzációt kapnak, valamint az állam állja a temetés és a pszichológus költségeit is.

„Nem fogjuk megkímélni azt, aki ezért felelős. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az ilyen típusú balesetek soha többé nem történnek meg”

tette hozzá a miniszter.

Narendra Modi, India miniszterelnöke is megszólalt az eset kapcsán, melyet „szívszorító tragédiának” nevezett, amelyben nagyon értékes ifjú életek vesztek kárban. A miniszterelnök részvétet kívánt az érintett családoknak, és mihamarabbi felépülést a túlélőknek.