Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

A TikTok betiltja az Oszama bin Ladent népszerűsítő tartalmakat

A lépésre azután került sor, hogy futótűzként kezdtek terjedni a platformon bin Laden „Letter to America” című videói.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters értesülései szerint a TikTok betiltja azon tartalmakat, melyek Oszama bin Laden 2002-es levelét népszerűsítik, melyben az al-Kaida egykori vezetője részletesen indokolja az Egyesült Államok elleni támadásokat. A 20 évvel ezelőtti levél kapcsán a héten lángoltak fel újra viták az Izrael és a Hamász közötti háború nyomán.

A levél, mely az al-Kaida Egyesült Államok elleni, közel 3000 halálos áldozatot követelő támadása után íródott, többek között bírálta az Izraelnek nyújtott amerikai támogatást, s azzal vádolta az amerikaiakat, hogy finanszírozzák a palesztinok elnyomását. A levél számos antiszemita megjegyzést is tartalmazott. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Mint ismert, bin Ladent 2011-ben Pakisztánban egy amerikai katonai különleges műveleti egység likvidálta. A héten ismét középpontba kerülő levél kapcsán pedig a TikTok egy hivatalos közleményt adott ki, melyben leszögezték:

„Az ezt a levelet népszerűsítő minden tartalom egyértelműen sérti a terrorizmus bármely formájának támogatására vonatkozó szabályainkat.”

Ugyanakkor a közleményben azt tagadták, hogy a levél trending lett volna a platformon. Csütörtökön pedig már egyetlen találatot sem hozott a TikTokon a „Letter to America” keresés, helyette egy értesítést kapnak a felhasználók, melyben arról tájékoztatják őket, hogy a keresett kifejezés „az irányelveinket sértő tartalommal” társulhat.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.