Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Miközben tikkasztó hőség tombol Görögországban, két újabb turistának veszett nyoma

Ez már nem az első eltűnés mostanában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dimitris Kiriakakis
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint Görögországban csütörtökön tovább emelkedett a hőmérséklet, a helyi hatóságok pedig nagy erőkkel keresnek két turistát, akik külön-külön tűntek el túrázás közben a Földközi-tengeri szigeteken. Az amerikai és a holland turista eltűnését azt követően jelentették be, hogy vasárnap Szími szigetén megtalálták Michael Mosley brit televíziós műsorvezető holttestét.

Felesége elmondása szerint a 67 éves Mosley június 5-én, szóló túrája során rossz irányba kanyarodott egy kikötő felé, s végül összeesett. A hatóságok szerint Mosley természetes halállal halt meg, nem merült fel az idegenkezűség gyanúja. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A BBC jelentése szerint a helyi hatóságok jelenleg is nagy erőkkel keresik a legutóbbi két eltűnt túrázót, akik az ország egyes részein csütörtökön akár 43 Celsius-fokot is elérő hőhullám közepette tűntek el. Az 59 éves amerikai turista, Eric Albert Calibet egyedül túrázott Amorgosz szigetén, amikor kedd délután eltűnt. A helyi hatóságok szerint Calibet Katapola falu felé tartott.

Calibet barátai jelentették az eltűnését, amikor nem tért vissza. A hatóságok és a parti őrség önkéntesei szárazföldön és vízen is keresik az eltűnt turistát. A keresésben drónokat is bevetettek.

A hét elején pedig egy másik, egy 74 éves holland turista tűnt el túrázás közben Számosz szigetén. Eltűnése óta drónokkal és keresőkutyákkal próbálják megtalálni a férfit. Egyelőre egyikük nyomára sem bukkantak a hatóságok és a keresőcsapatok.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.