Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Már legkevesebb 28 áldozata a van a halálos tibeti lavinának

TÉMÁK:
#áldozatok #Lavina
Fotó: Lavina túlélőit keresik mentők a Kína dényugati részén elterülő Tibeti Autonóm Területen fekvő Njingcsi térségében 2023. január 20-án. A január 17-én egy autópály alagútjának kijáratánál lezúduló több tonnányi hó- és jégtömeg halálos áldozatainak száma 28-ra emelkedett. MTI/AP/Hszinhua/Szun Fej
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig legkevesebb 28 áldozatról érkezett jelentés a halálos tibeti lavina kapcsán, miközben a mentési munkálatok befejeződtek.

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint legkevesebb 28 emberről tudni, akik életüket vesztették egy lavinában a délnyugat-tibeti Nyingcsi városában. A mentési munkálatok időközben befejeződtek a helyszínen.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

A helyi hatóságok összesen 1348 embert és felszereléseket küldtek a 7,5 kilométeres mentőjárat kiásására. 53 túlélőt találtak, akik közül öten súlyosan megsérültek – jelentette a Global Times a nyugat-kínai régió egyik helyi kormányzati tisztviselőjén keresztül.

A CNA azt írja, a lavina kedden este 8 óra körül csapott le, ami után emberek és járművek rekedtek a hóban. Úgy tudni, a lavinát az erős szél generálta az időjárás melegedésével, ami ezúttal halálos tényező volt.