Clouds
21 Budapest
Dollár
367,45 Ft
Euró
394,22 Ft
Font
441,74 Ft
Bitcoin
23,081 $

Mióta itt jártál:

Legalább 8 ember meghalt egy lavinaomlás következtében Tibetben

TÉMÁK:
#Baleset #Lavina
Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az eltűntek száma továbbra is bizonytalan, a mentőakció ugyanis még jelenleg is zajlik.

A kínai média tájékoztatása szerint legkevesebb nyolc ember meghalt és sokan mások eltűntek, miután lavinaomlás történt a délnyugat-kínai a Tibeti Autonóm Terület Nyingchi városában.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a lavina egy alagút kijáratánál alakult ki egy olyan úton, amely a Medog megyei Nyingchi várost köti össze a délkelet-tibeti Meinling megyével.

A 3040 méteres magasságban fekvő Nyingchi önkormányzati tisztviselői elmondták, a lavina miatt emberek rekedtek az autóikban, majd hozzátették, hogy az eltűntek felkutatására irányuló mentőakció jelenlegik is zajlik.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium egy speciális csapatot küldött Tibetbe, egyben mindenkit nagyszabású mentési munkálatokra szólított fel, illetve kérték azt is, állapítsák meg, hogy hány ember rekedhetett a hó csapdájában. A mentésben jelenleg több mint 70 jármű és közel 250 személy vesz részt a Global Times beszámolója szerint.

A lavinák nem ritkák a Himalájában, októberben legalább 26 ember vesztette életét Indiában, amikor az északi Uttarakhand államban lévő Draupadi és Danda-II hegyen lavina alakult ki.