Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Túszokat ejtettek egy texasi zsinagógában, még a SWAT-ot is be kellett vetni (videó)

Fotó: Twitter/Jessica Harkey
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Túszokat ejtett a Texas állambeli Colleyville-ben található Beth Israel zsinagógában egy felfegyverkezett férfi.

Colleyville város rendőrsége megerősítette, hogy a zsinagóga környékén lakók evakuálását megkezdték, ameddig a helyzet nem rendeződik. Még a SWAT különleges egységeit is bevetették a helyszínen, hogy megpróbálják kiszabadítani a túszokat.

Még egy Facebookon megtekinthető élő közvetítésen keresztül egy rövid időre hallani lehetett az elkövető hangját is, ahogy a rendőrséggel beszél. Nem sokkal később azonban, ahogy a rendőrök megérkeztek, a felvétel megszakadt.

Bár a hangfelvételt nem lehetett pontosan hallani, a helyi média beszámolója szerint a férfi arról beszélt, hogy nem akar senkit bántani, valamint megemlítette lánytestvérét és az iszlámról vallásról is beszélt.

Egy másik beszámolóban pedig már arról lehetett olvasni, hogy a fegyveres férfi megfenyegette a túszokat, hogy mindannyian meghalnak, amennyiben bárki is belép az épületbe. „Én meg fogok halni, értem ne sírjatok” – mondta állítólag a közvetítés megszakadása előtt a fegyveres.

Arieh Kovler újságíró Twitter-folyama szerint a gyanúsított az élő közvetítésben a lánytestvérével akart beszélni, valamint arra is utalt, hogy „van hat gyönyörű gyermeke”, azonban most hajléktalanként éli az életét.

Dara Nelson rendőr a helyi hírtelevíziónak elárulta, hogy már megkezdték a tárgyalásokat a fegyveres férfival, hogy biztonságos megoldást tudjanak biztosítani a helyzetnek. Egyelőre nem tudni arról, hogy vannak-e sérültek az épületbe, valamint a tárgyalás pontos fázisát sem, de arról lehetett hallani, hogy az FBI is megérkezett a helyszínre.