Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,856 $

Megbénult a Tesla németországi üzeme, miután tűz ütött ki a közelben

A rendőrség kiemelte, a lángok nem terjedtek át az autógyárra.

...svg content...Fotó: A Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó első európai gyára a Berlin melletti Grünheidéban 2023. január 3-án. A gyárban hetente 2000 elektromos autó készül. MTI/EPA/Filip Singer
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A német hatóságok közlése szerint kedden tűz keletkezett az amerikai Tesla autógyár németországi üzemének közelében, amelynek következtében a környéken megszűnt az áramszolgáltatás – írja az Infostart az MTI beszámolója alapján. A cég szóvivője pedig a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva azt is elmondta:

Az áramkimaradás miatt az elektromos meghajtású autókat gyártó cég Berlinhez közeli üzemében le kellett állítani a termelést. Ugyanakkor a rendőrség kiemelte, a tűz nem terjedt át az autógyárra. Megjegyzik: az amerikai vállalat szeretné bővíteni az évente félmillió autót legyártó németországi üzemét. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Ám a terv egyelőre akadályba ütközött, ugyanis a helyi lakosok leszavazták a bővítéshez szükséges – elsősorban a fák kivágására vonatkozó – indítványt. A Tesla a duplájára, évi egymillió autóra tervezi növelni az üzem kapacitását, és célja az is, hogy elérje az évi 100 gigawattóra akkumulátortermelést, amivel uralhatná az európai piacot – teszik hozzá.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy „kihalási eseményt” indíthat el az amerikai autóiparban az olcsó kínai járművek megjelenése. Ennek kapcsán Josh Hawley szenátor a magasabb vámban látja a megoldást, Donald Trump volt amerikai elnök pedig kijelentette, hogy megválasztása esetén újabb vámokat vet ki a kínai járműimportra.

Továbbá azt is megírtuk, hogy Elon Musk a legkevésbé sem finomkodott, amikor szembesült a Tesla riválisainak eredményeivel. Egyébként sem igazán szokott óvatoskodni, amikor közvetlen versenytársairól nyilvánít véleményt, így akkor sem tett másként, amikor a Rivianről és a Lucidról volt szó. Kritikája azután hangzott el, hogy a cégek közzétették negyedéves eredményeiket.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.