Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Leállás jön a Tesla egyetlen európai üzemében

Ebben a hónapban öt napra leáll a Berlin melletti üzem.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Tesla júniusban öt napra leállítja a gyártást egyetlen európai üzemében, a Berlin melletti Grünheidében – közölte a cég szóvivője, megerősítve a Handelsblatt című lap hétfői, a dolgozóknak szóló közleményre hivatkozó beszámolóját. Mint kiderült, a termelést fejlesztési és felújítási okokból június 7-én, 14-én, 17-én, 27-én és 28-án állítják le.

A szóvivő tájékoztatása alapján a tervezett üzemszüneti napok a hatékonyság növelését, valamint az alkatrészek rendelkezésre állását és a ciklusidők optimalizálását szolgáló fejlesztésekre lettek beütemezve – írja az Infostart az MTI beszámolója alapján. Egyébként a júniusra meghirdetett leállások nem az első üzemszünetet jelentik a Teslánál az idén. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Január végén a cég a Vörös-tengeren a kereskedelmi hajók ellen intézett támadások miatt bekövetkezett alkatrészellátási fennakadások okán állította le mintegy két hétre a termelést. Márciusban pedig az áramellátást ért szabotázsakció miatt volt kénytelen csaknem egy hétig leállítani a gyártást – emlékeztetnek.

A Tesla már több mint két éve gyárt elektromos autókat Berlintől délkeletre fekvő üzemében, ahol közel 12 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Az elektromos autók iránt csökkenő globális kereslet miatt a Tesla világszerte létszámcsökkentést jelentett be, ami a grünheidei üzemben 400 munkahelyet érint. Ugyanakkor a cég továbbra is a gyártás felfuttatását tervezi.

A brandenburgi üzem ugyan még nem érte el az eredetileg kitűzött évi egymilliós gyártási célt, az új cél azonban már évi kétmillió autó legyártása – jegyzik meg. Korábban arról is beszámoltunk, hogy elképesztő mennyiségű chipet vásárol az Nvidiától a Tesla: Elon Musk szerint csak idén 3-4 milliárd dollárért vásárol Nvidia-chipeket a Tesla. Közben több ezer Nividia-chipet irányítanak át a Teslától Musk más vállalkozásaihoz.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.