Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Térképen is nyomon követhető, hol lehet tankolni az országban

Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Továbbra is jelentős az üzemanyaghiány Magyarországon, térképen lehet eligazodni, mely kutakon tartanak ki a készletek.

Hétfőn már csaknem az ország negyedéről jelentették, hogy kifogytak a hatósági áras üzemanyagokból, több helyen pedig a prémiumtermékeket is kifosztották az egyre kétségbeesettebb autósok.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A helyzet az elmúlt napokban folyamatosan súlyosbodott, a jelentések szerint Baranyát és Békés megyét érinti leginkább a készlethiány, és mint ahogy az autósok segítségére létrehozott térkép is mutatja, Budapest és környéke is elesett.

A térképen az ország összes töltőállomása szerepel, a felhasználók pedig jelezhetik, hogy hol van még készleten ársapkás benzin és gázolaj vagy egyáltalán bármilyen üzemanyag – számolt be az Infostart.

A Dunai Finomító újraindításával várhatóan csillapodnak az ellátási problémák, azonban a maximális kapacitás eléréséig még hetekig kell dolgozniuk a szakembereknek, az importhiány pedig továbbra is fennál majd.

Mint korábban beszámoltunk róla, az elmúlt héten a benzin kereslete kétszerese, a dízelé másfélszerese volt a tavalyinak. A napi kiskereskedelmi kiszállítási igény 30 százalékkal meghaladta a teljes logisztikai napi kapacitást, miközben az import jelentősen visszaesett.