Újabb jelentés világított rá, hogy klímaügyben rengeteg tennivaló vár ránk a következő években.
A cég negyedéves rekordbevételéhez, a 4 milliárd realhoz hozzájárult Kína és Hongkong növekvő étvágya a marhahús iránt. A vállalat szerdai közleménye szerint 2020 utolsó negyedéves bevételük 65 százalékos emelkedést mutat az előző évhez képest. A JBS kínai és hongkongi eladásai nagyjából 60 százalékkal növekedtek – írja a The Guardian. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnak […]
Európai kutatók egy korábban soha nem látott képet tártak fel az általunk elfogyasztott ételek éghajlati hatásairól, az élelmiszerek előállításától egészen elfogyasztásukig.
Ismét veszélybe került a bolygó, ugyanis az üvegházhatású gázok hatástalanítására létesített gyárat kénytelenek voltak határozatlan ideig bezárni.
Az Egyesült Államok üvegházhatású gázemissziója 2020-ban 10,3 százalékkal csökkent az előző évhez képest, ami második világháborús szinteket eredményezett.
A számunkra kulcsfontosságú ózonlyuk az Antarktisz felett elérte a valaha volt legnagyobb méretét, mely nem kis mértékben aggasztó a jövőre nézve, ez a tendencia pedig egyre csak romlik majd az évek múlásával, melynek eredményeképp az ózonréteg az ultraibolya sugárzástól sem lesz képes megvédeni bennünket.