Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

További Hírek

Az Egyesült Államok hadseregének kutatólaboratóriumában olyan génmódosított szúnyogokat hoztak létre, amelyek képtelenek szaporodni.

Először fogtak el szakemberek nyugat-nílusi lázat terjesztő szúnyogokat Vajdaságban, ami annak a jele, hogy az éghajlatváltozás következtében egyre északabbra húzódnak a vérszívó rovarok.

Ellepték a szúnyogok Győr városát és a környező településeket, a polgármester a lakosság segítségét kéri a rovarirtásban.

Az időjárási körülmények miatt többször is el kellett halasztani a munkákat, azonban mától kezdődően ismét dolgozni fognak a rovarmentesítésen.

Az európai emberek még nincsenek felkészülve azokra a csípésekre, amelyeket a trópusi égövben elterjedt rovarok okoznak, mégis szembe kell néznünk velük, az éghajlatváltozás hatására ugyanis nálunk is megjelenhetnek.

Az éghajlatváltozás következtében a többnyire trópusokon előforduló szúnyogfajok elterjedésének határa északabbra húzódott, így a közeljövőben akár hazánkban is felbukkanhatnak a korábban csak a déli régiókban azonosított fertőzések.