Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

További Hírek

Az Országgyűlés szerdai napjának a pedagógus-béremelés volt a központi témája, amelyet az ellenzék kérésére írtak ki. 

A központosítás megszüntetése, az oktatási intézmények és a pedagógusok szakmai autonómiájának visszaállítása, a szabad tankönyvválasztás, az intézményvezetők jogkörének visszaállítása ugyancsak a PSZ követeléseinek része.

Élőlánccal tiltakoznak, majd „körbejár az oktatás szabadságának fáklyája”, és beszédek is lesznek, felszólal többek között Szajbély Mihály, az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítója.

Azonnali munkabeszüntetéssel válaszolnak ezentúl bármilyen esetre, ha kollégáikat súlyos retorzió éri. 

A szakszervezetek nem mondanak le arról, hogy sztrájkba hívják a pedagógusokat, és az energiatakarékossági intézkedésről megvan a véleményük. 

Gulyás Gergely bejelentése szerint egyre közelebb a megállapodás az Európai Unióval, ha sikerül megállapodni, akkor jövőre akár már 20 százalékos béremelést is kaphatnak a pedagógusok. 

Egy szülő úgy véli, hogy a rendszer még csak azért nem omlott össze, mert a lelkiismeretes pedagógusok tettek érte.

A kormány korábban a 2028-as dátumot jelölte meg célnak arra, hogy a magyar pedagógusbérek elérjék a hazai diplomás átlagbér nyolcvan százalékát. 

Dömötör Csaba válaszában elmondta: az elmúlt napokban és években több tüntetés is zajlott, de óriási különbség, hogy most mindenki elmondhatja a véleményét "anélkül a veszély nélkül, hogy gumilövedékekkel nézne szembe".

"El a kezekkel a tanároktól! De el a kezekkel a tiltakozó mozgalomtól is!" - írta Ander Balázs.