Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

További Hírek

Pár nappal azután, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetett be a junta ellen, válaszul egy hatalmas katonai parádét rendeztek és masszív fegyverarzenált vonultattak fel a fővárosban.

A legfrissebb adatok lesújtó képet festenek arról, hogy milyen erőszakos és kegyetlen a mianmari junta: a tavaly februári puccs óta 78 százalékkal emelkedett az általuk meggyilkolt gyermekek száma az előző évekhez képest.

Az állítás a februárban hatalomra került katonai junta elleni fegyveres harc fokozódása közepette hangzott el.

Habár kikerültek a nyilvánosság fókuszából, továbbra is válságos a helyzet Mianmarban, a katonai junta nem hátrált meg azóta sem.

Mianmar több milliárd dolláros jádebányái a katonai elnyomás "csúszópénzévé" válhatnak – közölte kedden a Global Witness, és arra szólította fel a fogyasztókat, hogy bojkottálják a puccs alatt álló országból származó jáde és drágakövek vásárlását.

Nathan Meung március 9-étől június 15-éig tartotta fogva a megválasztott miniszterelnököt elüldöző katonai junta által irányított rendőrség, most részletesen is beszámolt tapasztalatairól.

Súlyos veszteségekre figyelmeztet Michelle Bachelet, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Emberi Jogi Főbiztosa Mianmarban, ahol fegyveres összecsapások söpörtek végig az országon, és egyre fokozódik az erőszak a februári katonai puccsra adott válaszul.

A legújabb vádak akár 15 éves szabadságvesztést is jelenhetnek a mianmari politikus számára,

Fegyvereket kerestek a katonák egy kis faluban Mianmarban, a helyiek számszeríjakkal és katapultokkal szálltak velük harcba.

Legalább 10 japán vállalat állt közvetlen üzleti kapcsolatban a mianmari hadsereggel is kapcsolatban álló cégekkel, vagy olyan projektekben vett részt, amelyek a junta számára bevételi forrást jelenthetnek – állapította meg a Kyodo News nyomozócsoportja a közelmúltban.