Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

További Hírek

A KDNP javaslata – ha megszavazzák – január 1-től léphet hatályba, s ez több mint 1,5 millió embert érint Magyarországon.

Hazánkban ezer tizenéves lány közül tizenhét szül gyereket, miközben az uniós átlag hét körüli. De az adatokból más következtetéseket is levontak, egy szakértő fejtette ki bővebben a témát.

Mindemellett a gyermekgondozás, az oktatás és a termékenységi kezelések terén is hajlandók lennének támogatást nyújtani.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára számos lehetőséget felsorolt, melyekkel csak a gyermeket vállaló egyetemisták élhetnek.

A dél-koreai nők átlagosan 0,78 gyermeket vállalnak életük során, szemben az egy évvel korábbi 0,81-gyel, s a fővárosban regisztrálták az erre vonatkozó legalacsonyabb számot: 0,59-et.

Mindez magában foglalná a szülés közbeni fájdalomcsillapítást és a peteérést kiváltó gyógyszerek költségeinek átvállalását.

Hatalmas mérföldövet jelentett be a kínai Szecsuán tartomány: a hatóságok ugyanis ezentúl a nem házasok számára is lehetővé teszik, hogy családot alapítsanak.

Véleménye szerint a gyermekvállalás nem csak pénz kérdése, hanem egy sokkal mélyebben rejtőző dilemma, azonban az anyagi biztonságot meg kell teremteni.

A döntés több időt biztosít az állampolgárok számára, hogy az orvoshiány közepette önkéntesen elvetessék magzatjukat.

Rendkívül felelőtlen szórakozást talált ki egy lány, talán fel sem fogja, tettével milyen nehéz helyzetbe hozhat másokat.