Az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Különösen érzékenyek az aflatoxinokra a gyermekek, valamint azok, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek.
Ha minden a jelenlegi trendek szerint alakul, év végéig 10-20 százalékkal emelkedhetnek az élelmiszerek árai, és lesznek olyan termékek, amelyek hiánycikké válhatnak.
Az elmúlt két hónap tendenciái alapján közel másfélszeres áremelkedés várható.
A Penny-Market Kft. kéri, hogy aki vásárolt a visszahívott termékekből, ne fogyassza el azokat, vigye vissza a Penny üzletekbe, a vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.
Úgy tűnik, vége szakadhat az olcsó balatoni lángos korának.
Hamarosan számottevő drágulás következhet be az egyik legalapvetőbb élelmiszernél.
Rengeteg tényező áll az áremelkedés mögött, minden valószínűség szerint csak az alacsonyabb áfakulcs segíthetne.
Egyelőre még nem hosszabbították meg az árbefagyasztást, ami azt jelenti, hogy akár harmadával is többe kerülhetnek majd az alapvető élelmiszerek a hazai boltokban.
A megfelelő húsvéti sonka kiválasztásához nyújt tanácsokat és segítséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A férfit ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalának bűncselekményével vádolják.
A csokiból készült nyulak, csibék és tojások az elmúlt években megszokott formájukat hozták, mindegyik megfelelt a laboratóriumi vizsgálatokon, ahogy a pálinkák is, kizárólag a sonkák sótartalmával volt gond.