Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

További Hírek

Egy rendkívül jó hír érkezett a lejáró jogosítványokkal kapcsolatban: a lejáró vezetői engedélyek meghosszabbítása ugyanis ezentúl ingyenes lesz azok számára, akik rendelkeznek ügyfélkapuval.

Az Európai Unió tagországainak nagykövetei a koronavírus-járvány óta legalább hetente összeülnek, hogy megvitassák a legégetőbb kérdéseket, és a járványügyi intézkedéseket, köztük a vakcinaútlevél használatát, és annak feltételeit a régión belüli utazáshoz.

Az Európai Unió területére tervezett digitális oltási igazolvány már készülőben van, a tervek szerint pedig többnyire azon személyek utazhatnak majd az unión belül, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal lettek beoltva.

A hazai járványügyi adatok sorra negatív rekordokat döntenek, sőt sajnos már világviszonylatban is előkelő helyen szerepelünk a halálozási arányok tekintetében. Mindezek ellenére sokan keresik a kibúvót a korlátozások alól, most pedig egy megdöbbentő esetről számolt be a rendőrség.

A The Guardian egy exkluzív cikkében hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, melyek bizonyítják, hogy az olajipari vállalatok pontosan tisztában voltak a légszennyezés okozta károkkal, ennek ellenére semmit sem tettek azért, hogy ezt megakadályozzák.

Szijjártó Péter kedden Belgrádban úgy fogalmazott az uniós vakcinaútlevelek bevezetéséről, Magyarország részt vesz a dokumentumot előkészítő beszélgetésekben, azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a vakcinaútlevél nem lehet diszkriminatív senkivel szemben sem.

Az OGYÉI honlapján megjelent dokumentum szerint a kínai vakcina hatásossága és biztonságossága további ellenőrzésre szorul, továbbá a 60 év felettiek esetében egyelőre nem áll rendelkezésre információ arra vonatkozóan, hogy a fertőzéssel szembeni védőhatás milyen szintű.

Kína hétfőn kifejezetten csípős nyilatkozatban nevezte Mike Pompeo leköszönő amerikai külügyminisztert "Mr. Hazugnak", majd "összeesküvésnek és hazugságnak" titulálta az amerikai külügy állítását, mely szerint a koronavírus a vuhani biológiai laborból származhatott, valamint összefüggésbe hozható a kínai hadsereggel.