Áttörést értek el amerikai kutatók az egészséges édességek területén azzal, hogy olyan csokoládét alkottak meg, amely probiotikumokat és prebiotikumokat tartalmaz.
A rég nem látott szárazság megtette a hatását: a csokoládé alapanyagából jelentősen kevesebb termett, ami az árakat is brutális mértékben felhajtja.
Az Egyesült Királyságban és Magyarországon is jócskán lecsökkent a Celebrations dobozos csokoládékban található csokik száma, ám a szigetországban korántsem érte olyan mértékű drágulás a terméket, mint amekkora itthon volt megfigyelhető.
Rossz hír ez a csokoládé szerelmeseinek, hiszen a kedvenc édességük ára a megemelkedett kakaóárak miatt a közeljövőben várhatóan tovább emelkedik.
Igen, az életnagyságú mellszobor csokoládéból készült, több mint 17 liter olvasztott édesség felhasználásával.
Az aflatoxin már kis mennyiségben is mérgező.
A Magyar Édességgyártók Szövetsége szerint drágulni fog idén Húsvétra a csokoládé, de a fogyasztók továbbra is a minőségi termékeket fogják előnyben részesíteni.
A vezérigazgató szerint erre a magas nyersanyagárak miatt van szükség, amelyek a tavalyi profit csökkenéséhez is hozzájárultak.
A Mondelez a 7,76 milliárd dolláros bevétel mellett 74 centes részvényenkénti korrigált nyereséget ért el a III. negyedévben, s hasonló sikerekre számít a későbbiekben is.
A Tobleronet eddig kizárólag egy berni gyárban állították elő, ám a Mondelez némi változtatás mellett döntött.
Felmerült a veszélye, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt egy időre búcsút kell inteni sokak kedvenc csokoládéjától, a Balaton szelettől.