Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

További Hírek

Új korszak kezdődhet az Alzheimer-kór kezelésében

A világon mintegy 30 millió embert sújtó Alzheimer-kór elleni szerek kutatása évtizedek óta sikertelennek bizonyult, a kutatók szerint a friss eredmények azonban reménnyel kecsegtetnek a kezelésre.

Alzheimer-kórt okozhat a rendszeres mobiltelefon-használat

Kutatók szerint összefüggés lehet az Alzheimer-kór kialakulása, valamint a gyakori telefonálás között.

Alzheimer-kórt megelőző orrspray fejlesztését célozták meg kutatók

Ígéretes eredményekkel zárultak az Alzheimer-kórral összefüggő neurodegenerációs megbetegedések prevenciójára kifejlesztett orrspray klinikai tesztjei.

Egy lépéssel közelebb kerültek tudósok az Alzheimer-kór kialakulásának megértéséhez

A világ több száz tudósának részvételével készült, mérföldkőnek számító tanulmány során 75 olyan genomikai régiót azonosítottak, amelyek összefüggésbe hozhatók az Alzheimer-kórral.

Kifejlesztettek egy gyógyszert, amivel sikeresen kezelhetőek a neurodegeneratív betegségek

Kutatók felfedezték, hogyan váltja ki egy bizonyos molekuláris útvonal az idegrostok lebomlását a neurodegeneratív megbetegedéseknél, és rájöttek, ezt hogyan lehet kikapcsolni.

Túlzott napközbeni szunyókálás jelezheti az Alzheimer-kór kezdetét

Egy új kutatás szerint az egy óránál hosszabb ideig történő nappali alvás a neurodegeneratív megbetegedések korai jele lehet.

Akár baktériumok is kiválthatják a rettegett Alzheimer-kórt

Ausztrál kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy az orrban élő baktériumok az orrüreg idegein keresztül bejuthatnak az agyba, és ezzel olyan eseménysorozatot indíthatnak el, ami Alzheimer-kór kialakulásához vezethet.

Alzheimer-kór elleni gyógyszerrel pusztíthatóak el az életveszélyes szuperbaktériumok

Antibiotikumaink nagy számban vallanak csődöt, hiszen a kórokozók hamar rezisztenssé válhatnak, így az egyszerű fertőzések ismét halálos kimenetelűvé válnak. Egy tudóscsoport most megtalálta a módját annak, hogy egy Alzheimer-kór kezelésére kifejlesztett molekula újbóli felhasználásával a gyakori antibiotikumok visszanyerjék régi erejüket.