Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Teljesen átalakul a parkolás a Mammut környékén

A Fény utcai piac és a plázák miatt túl sok volt a szabálytalanul parkoló kocsi a környéken, ezért változtatásra volt szükség.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely közlése szerint a rengeteg szabálytalanul parkoló autó miatt a kerület úgy határozott, hogy egysávosra alakítják át a Fény utca, Retek utca és Lövőház utca közötti szakaszt.

A hvg.hu a Budai Polgár újságra hivatkozva írta meg, miszerint a Fény utcai piac túloldalán megmaradnak a parkolóhelyek, a piac oldalán pedig – ahol a közművek lehetővé teszik – zöldsávot alakítanak ki, fákat és bokrokat ültetnek. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Mint kiderült, a Fény utca Millenáris felőli részén is új parkolóhelyek épülnek, ott lakossági várakozási helyeket jelölnek ki. Ezen túlmenően gyalogátkelőhely létesülne a Mammut hídja alatt.

De az érintett szakasz új kamerarendszert is kap, ami nemcsak a közbiztonságot szolgálja, hanem összeköttetésben lesz parkolási applikációkkal, így az autósok előre láthatják, hogy van-e szabad hely a szakaszon.

Hozzátették, a munka szeptember második felében indulhat, és a kivitelezés menetétől függően november elejéig is eltarthat.

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.