Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

A Telenor lekapcsolja ezt a hálózatot, néhány ügyfélnek mobilcserére lehet szüksége

Nyáron lekapcsolja a 3G-t a Telenor, mivel mindössze csak az előfizetők 7 százaléka használja, akik jellemzően nem interneteznek, így ettől is kevesebbeknek kell majd új mobilt vennie.

...svg content...Fotó: Twenty20
Mobil

Takács Petra

Szerkesztő

A cég indoklása szerint a frekvenciasávok szűkösek, a 3G lekapcsolásával felszabaduló sávokat pedig fel tudják majd használni az 5G-szolgáltatáshoz, ezzel pedig jótékony változást hozhatnak az adatátviteli sebesség, az alacsony késleltetés, a hangminőség és a nagyobb megbízhatóság tekintetében is. Emellett az is fontos szempont, hogy a 3G-hez képest 4G-n és 5G-n is kisebb az egy gigabyte adatátvitelre eső környezeti terhelés.

Koller György vezérigazgató-helyettes szerint jelenleg a hálózat forgalmának 97 százaléka a 4G-s hálózaton történik, az alig 3 százalékos, mára elavult 3G-s adatforgalom pedig folyamatosan csökken, ezzel szemben az 5G-s folyamatosan növekszik, így belátható időn belül eléri a 3G forgalmának szintjét – írta a Pénzcentrum. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Az összes előfizető körében 7 százalék alatti a maximum 3G-képes készülékek aránya, ebben a szegmensben pedig általában alacsony a mobilinternetezés iránti igény, így feltehetőleg még ennél is kevesebben fogják érzékelni a lekapcsolást, ha azonban internetezni szeretnének, nyártól új készüléket kell majd beszerezniük.

A legfeljebb 3G-képes M2M-eszközök esetében, mint például a pénztárgépek és a biztonsági eszközök, a 3G kivezetése nem fogja befolyásolni, mivel az internetkapcsolatot sok esetben a 2G is képes kiszolgálni, azonban a berendezéseket mindenképp cserélni kell, ha a 2G képességeinél nagyobb sávszélességre van szükség.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.