Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Videóra vették a TEK összehangolt akcióját: gyorsak, precízek és alaposak voltak, volt miért kimenniük

A Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egységei is csatlakoztak az akcióhoz, melynek a végén elfogták egy zsarolóbandát.

...svg content...Fotó: YouTube/PoliceHungary
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nem kis akcióról volt szó, összesen kilenc helyszínen csaptak le a különböző egységek, jól összehangolt módon. 50 rendőr és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei indultak meg Budapestre, Érdre, Szigethalomra, valamint Szigetszentmiklósra, hogy véget vessenek egy zsarolóbanda működésének.

A célszemélyek egy része a rendőrök előtt ismert, szervezett bűnözéshez kapcsolható elődeik nyomdokait követő bandatagok voltak. Az alapügy egy szigetszentmiklósi vendéglátóhely „betámadása” volt – olvasható a police.hu közleményében.

Az egyik szigetszentmiklósi étteremnél három autó fékezett le május 27-én késő este. Az autókból 9 férfi száll ki, akik közül ketten besétáltak, hogy „kikísérjék” társaik elé az ott zajló rendezvény szervezőjét.

Az utcán körben álló, az erőviszonyokat fenyegető nyomatékkal egyértelműsítő társaság a középen álló szervező tudtára adta: ha nem fizet, véget vetnek a bulinak. A további nyomaték kedvéért a legkevésbé sem udvariasan szólították fel az étteremben szórakozókat távozásra – tudhattuk meg a közleményből.

A bent lévők egy része engedelmeskedett, hazamentek, majd ráparancsoltak a szervezőre, ha 10 perc múlva nem ér véget a rendezvény, akkor válogatott módszerekkel fogják átalakítani a férjét, és még az este bevételére is igényt fogalmaztak meg.

Elmentek, majd visszatértek és számon kérték, miért tart még mindig a rendezvény, amikor ők nem ezt határozták meg. Az erőfölény és az élete elleni közvetlen fenyegető kijelentések hatására a szervező berekesztette az összejövetelt. A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás 9 tettesét fogták el 2022. június 29-én reggel. Nyolc gyanúsított személyi szabadságának legsúlyosabb korlátozását kezdeményezték, az ügyész hattal értett egyet, ezért a többiek szabadlábon védekezhetnek.

A kihallgatások érdemi, a vallomásra vonatkozó része egyiküknél sem nem nyúlt hosszúra, nem bizonyultak beszédesnek, a gyanúsítás elleni panaszok is egyeztek. A bűncselekményt alátámasztó bizonyítékok azonban több mint elégségesek voltak a megalapozott gyanú közléséhez.

A 20 éves Sz. János, a 28 éves A. Ahmed, a 21 éves B. Máté, és H. Márkó, valamint a 18 éves Sz. Krisztofer, és K. Sándor letartóztatását a bíróság 2022. július 1-jén elrendelte. Társaik, a 19 éves Sz. Krisztián, a 18 éves R. Dávid és K. Bence szabadlábon védekezhetnek.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.