Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Videóra vették a TEK összehangolt akcióját: gyorsak, precízek és alaposak voltak, volt miért kimenniük

Fotó: YouTube/PoliceHungary
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 08:43

A Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egységei is csatlakoztak az akcióhoz, melynek a végén elfogták egy zsarolóbandát.

Nem kis akcióról volt szó, összesen kilenc helyszínen csaptak le a különböző egységek, jól összehangolt módon. 50 rendőr és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei indultak meg Budapestre, Érdre, Szigethalomra, valamint Szigetszentmiklósra, hogy véget vessenek egy zsarolóbanda működésének.

A célszemélyek egy része a rendőrök előtt ismert, szervezett bűnözéshez kapcsolható elődeik nyomdokait követő bandatagok voltak. Az alapügy egy szigetszentmiklósi vendéglátóhely „betámadása” volt – olvasható a police.hu közleményében.

Az egyik szigetszentmiklósi étteremnél három autó fékezett le május 27-én késő este. Az autókból 9 férfi száll ki, akik közül ketten besétáltak, hogy „kikísérjék” társaik elé az ott zajló rendezvény szervezőjét.

Az utcán körben álló, az erőviszonyokat fenyegető nyomatékkal egyértelműsítő társaság a középen álló szervező tudtára adta: ha nem fizet, véget vetnek a bulinak. A további nyomaték kedvéért a legkevésbé sem udvariasan szólították fel az étteremben szórakozókat távozásra – tudhattuk meg a közleményből.

A bent lévők egy része engedelmeskedett, hazamentek, majd ráparancsoltak a szervezőre, ha 10 perc múlva nem ér véget a rendezvény, akkor válogatott módszerekkel fogják átalakítani a férjét, és még az este bevételére is igényt fogalmaztak meg.

Elmentek, majd visszatértek és számon kérték, miért tart még mindig a rendezvény, amikor ők nem ezt határozták meg. Az erőfölény és az élete elleni közvetlen fenyegető kijelentések hatására a szervező berekesztette az összejövetelt. A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás 9 tettesét fogták el 2022. június 29-én reggel. Nyolc gyanúsított személyi szabadságának legsúlyosabb korlátozását kezdeményezték, az ügyész hattal értett egyet, ezért a többiek szabadlábon védekezhetnek.

A kihallgatások érdemi, a vallomásra vonatkozó része egyiküknél sem nem nyúlt hosszúra, nem bizonyultak beszédesnek, a gyanúsítás elleni panaszok is egyeztek. A bűncselekményt alátámasztó bizonyítékok azonban több mint elégségesek voltak a megalapozott gyanú közléséhez.

A 20 éves Sz. János, a 28 éves A. Ahmed, a 21 éves B. Máté, és H. Márkó, valamint a 18 éves Sz. Krisztofer, és K. Sándor letartóztatását a bíróság 2022. július 1-jén elrendelte. Társaik, a 19 éves Sz. Krisztián, a 18 éves R. Dávid és K. Bence szabadlábon védekezhetnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.