Teherautó és busz ütközött össze Dél-Afrikában, 20 ember meghalt

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Még várják a nyomozók visszajelzését, de gyanítják, hogy a teherautó sofőrjének nem volt vezetői engedélye, a járműve pedig nem volt alkalmas közúti közlekedésre.

A helyi hatóságok közlése szerint vasárnap egy teherautó és egy busz ütközött össze Dél-Afrika északi részén, Limpopo tartományban, amelynek következtében 20 ember életét vesztette, valamint többen megsérültek.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Hozzátették, a buszon többségében a Murray & Roberts Cementation építőipari vállalat dolgozói tartózkodtak, közülük 17 fő hunyt el, s négyen sebesültek meg. A munkásokat a zimbabwei határhoz közeli Musinába vitték volna, ahol a Venetia gyémántbánya található.

A vállalat közölte, hogy támogatást nyújtanak az elhunytak hozzátartozóinak, az viszont nem derült ki, hogy a munkásokon kívül kik tartózkodtak a buszon. Így az is kérdéses, a sofőr is áldozatok között van-e – írta az Al Jazeera.

Mint kiderült, hétfőn több tisztviselő is a helyszínen tartózkodott, valamint megerősítették, hogy vizsgálat indult a baleset okainak felderítésére. Még várják a nyomozók visszajelzését, de gyanítják, hogy a teherautó sofőrjének nem volt vezetői engedélye, a járműve pedig nem volt alkalmas közúti közlekedésre.

Az eset kapcsán Florence Radzilani tartományi közlekedési miniszter azt mondta, mindig beszélnek a rendfenntartóikkal, és figyelmeztetik a sofőröket, hogy menjenek biztosra. Azaz győződjenek meg arról, a járművük menetképes, hogy ne veszélyeztessék ártatlan emberek életét, s ezt a járőrök is ellenőrzik folyamatosan, mégis sok a baleset. A kamionosok például igyekeznek elkerülni ezeket az utakat.