Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Perrel fenyegeti a magángépe útjait közszemlére tevő egyetemistát Taylor Swift

A saját rajongói között sem volt népszerű az a lépés, amit Taylor Swift tett, miután jogi lépésekkel fenyegető levelet küldött jogászai révén Jack Sweeneynek, aki közszereplők karbonlábnyomát méri az interneten.

Los Angeles, 2024. február 5. Taylor Swift amerikai énekesnõ, dalszerzõ átveszi a legjobb popalbum kategória díját a Midnights címû lemezéért a Grammy-díjak 66. átadási ünnepségén Los Angelesben 2024. február 4-én. MTI/AP/Invision/Chris Pizzello
Style

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A popsztár, Taylor Swift ügyvédei jogi lépésekkel fenyegetnek egy főiskolai hallgatót, aki a közösségi médiában követi Swift magángépének útjait. Ezt még az énekes rajongói is szükségtelennek tartják. Az ügyvédek jogtalannak vélt tevékenysége felhagyását követelő levelet küldtek Jack Sweeneynek, aki számos olyan profilt üzemeltet a közösségi médiában, ami Swift és más közszereplők magángépeinek útjait teszi közzé, számol be róla a Washington Post nyomán a The Guardian.

Sweeney már évek óta követi nyomon a magángépek útját, melyeket nyilvánosan elérhető adatbázisokból és a repülőgépek által küldött jelekből nyert adatok révén képes megtenni. Emiatt rengetegen dicsérik az interneten, és még a Forbes elismerését is kivívta, decemberben azonban Swift ügyvédei azzal vádolták meg, hogy ezen tevékenysége „zaklató viselkedésnek” minősül. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Lehet, hogy ez önnek egy játék, vagy esetleg azt reméli, hogy ezen a módon vagyont vagy hírnevet szerezhet magának, Ügyfelünk számára azonban ez élet-halál kérdése” – szól a levél, amit Katie Wright Morrone jegyez.

Swiftnek az elmúlt években számos zaklatóval meggyűlt a baja, éppen januárban egy 33 éves férfit vádoltak meg az énekesnő zaklatásával, miután szeméremsértő módon viselkedett annak New York-i otthona közelében.

A Guardian kérdésére a levélről Tree Paine, Swift szóvivője elmondta: „Nem kommentálhatunk folyamatban lévő nyomozást, de azt megerősíthetjük, hogy a zaklatók feltűnésének időzítése alapján van kapcsolat a posztokkal, ezek ugyanis pontosan megmondják, Taylor mikor, hol tartózkodik.”

Paine korábban emellett elmondta a Postnak, hogy a Swifttel szembeni magángép-használattal kapcsolatos kritikák alaptalanok, mivel gyakran kölcsönadja azt másoknak, valamint az Eras turnéja alatt befolyt pénzéből több mint kétszer annyi karbonkreditet vásárolt, mint amennyi kárt a magángépe használatával okozna.

Sweeney a Postnak úgy reagált, a levéllel csak ijesztgetni próbálják, ezért született meg azután, hogy egyre többen kritizálják Swiftet a magángépe környezetre gyakorolt hatása miatt. Hozzátette, minden információ, amit ő megoszt, nyilvánosan elérhető és egyáltalán nem ad információt Swift pontos helyzetéről, inkább egy turnémenetrendhez hasonlítható.

Mindenesetre a Swiftiek, ahogy az énekesnő rajongói hívják magukat, nem voltak elragadtatva a lépéstől, többen is kifakadtak a közösségi médiában, „kegyetlen lépésnek” minősítve azt, hogy Swift jogi csapata „egy egyetemistát fenyeget nyilvános információ megosztása miatt”. Mindenesetre a magángépeket nyomon követő profiljai nemrég eltűntek Facebookról és Instagramról is.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.