Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Közel 2500 taxit is ellenőriztek tavaly, csaknem 30 millió forintnyi bírság jött össze

A BKK és a BRFK együttműködése ezen túl magában foglalja a kiemelt járat- és taxiellenőrzéseket is – a 2023-as mérleg összesen csaknem 30 millió forintnyi bírság.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lexi Anderson
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A BRFK, a FÖRI és a BKK munkatársai az összehangolt művelet során a reggeli és délutáni csúcsban a leginkább problémás helyszíneken ellenőrzik a buszsávokat, napközben pedig az árurakodás szempontjából kritikus vonalakon járőröznek. A metrópótlás idején kiemelt figyelmet kapott a pótlóbuszok által használt sávok kontrollja, hagyományosan pedig a bevezető utak, valamint a belvárosi buszsávok kerülnek fókuszba – írja a rendőrség a hivatalos közleményében.

Az akció keretében 2023-ban 23-szor szerveztek buszsávellenőrzést, illetve 502-szer intézkedtek a buszsáv szabálytalan használata miatt. A BKK és a BRFK együttműködése magában foglalja a járatellenőrzést is. Az akció keretében tavaly 46-szor szerveztek járatellenőrzést, ami alatt csaknem 1150 járművet, illetve 2900 személyt ellenőriztek. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Természetesen a taxisok sem maradhattak ki a körből, így a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző járművek közös kontrolljára ugyancsak kiterjed a BKK és a BRFK együttműködése. Az akció keretében 25-ször szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, ezalatt csaknem 2500 járművet, illetve 2600 személyt ellenőriztek.

A 2023-as közös buszsáv-, járat és taxiellenőrzések során a rendőrök összesen 69 személyt elfogtak és 36-ot előállítottak, 17-szer büntetőfeljelentést, 93-szor szabálysértési feljelentést tettek, 782 esetben helyszíni bírságot, 204-szer közigazgatási bírságot szabtak ki, és a bírságok összege eléri a 30 millió forintot. A közös akciók 2024-ben folytatódnak, az együttműködésben résztvevők célja, hogy az ellenőrzések hatékonyságát – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.