Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

19 főre emelkedett a tanzániai repülőbaleset halálos áldozatainak száma

Vasárnap még nagyban folytak a mentési munkálatok, ám a kormány közlése szerint 19 ember életét már nem tudták megmenteni a szerencsétlenség után.

...svg content...Mentõalakulatok tagjai a repülõgép-szerencsétlenség helyszínén 2022. november 6-án, miután a rossz idõjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant a Precision Air légitársaság egyik utasszállító gépe nem sokkal a leszállás elõtt az északnyugati Bukoba városában. A kelet-afrikai ország gazdasági fõvárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukobába tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott. MTI/AP/AYO TV
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a rossz időjárási körülmények miatt vasárnap lezuhant egy kereskedelmi járat Tanzániában, s a Viktória-tóban landolt: a Precision Air által üzemeltetett repülőgép utasai közül 19 ember életét vesztette.

Kassim Majaliwa miniszterelnök hétfőn arról számolt be, hogy már minden holttestet kiemeltek a vízből és a repülőgép roncsaiból. Megosztotta, miközben az orvosokból és a biztonsági szervekből álló csapat az elhunytakat azonosítja, s értesíti a halálos áldozatok hozzátartozóit, addig egy másik csapat a poggyászok kiemelésén dolgozik. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Rengeteg a halálos áldozat

A légitársaság vasárnap egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a korábbi 26 helyett csupán 24 túlélőt számláltak, a fedélzeten tartózkodó 43 ember közül pedig 19 életét vesztette.

Ezzel együtt részvétüket fejezték ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak, hozzátéve, hogy a vállalat igyekszik majd „minden segítséget megadni” az elhunytak rokonainak, „amire csak szükségük lehet ebben a nehéz időszakban”.

Hangsúlyozták, amíg nem értesítették a halálos áldozatok hozzátartozóit, nem fogják nyilvánosságra hozni az elhunytak személyazonosságát.

A közösségi médiában azóta szélsebesen terjed egy videó, melyen látszik, ahogy a repülőgép a vízbe merül, miközben megérkeznek a helyszínre a mentőcsapatok. A Precision Air vezérigazgatója, Patrick Mwanri vasárnap megtörten nyilatkozott újságíróknak a baleset kapcsán, s könnyes szemekkel állt a nyilvánosság elé, megosztva, hogy a tragikus

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.