Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Hat ember haláláért felelősek a tanzániai emberevő krokodilok

A helybeliek épp vizet gyűjtöttek a folyó partján, amikor a ragadozók hirtelen előbukkantak a vízből, majd magukkal rántották az áldozataikat.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika

Takács Petra

Szerkesztő

A jelentések szerint hat embert öltek meg az emberevő krokodilok január és március között Tanzániában, így a helyi kormány arra törekszik, hogy biztonságosabbá tegye a területet, ahol az incidensek történtek, ezzel megakadályozva még több tragédiát a jövőben.

Salum Bong’o, Kimaramisale falujának elnöke közölte, hogy az áldozatok között volt az édesapja is, tavaly pedig szintén krokodiltámadásokra került sor, amikor a falusiak kenuval keltek át a folyón, így az egyre növekvő félelem miatt a helybeliek felszólították az ország természeti erőforrásokért és turizmusért felelős minisztériumát, hogy pusztítsa el a ragadozókat. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A kormány végül úgy döntött, hogy egy olyan projektet hajt végre, amely lehetővé teszi, hogy a lakosoknak ne kelljen többé vizet gyűjteniük a Ruvu folyóból, amely alapján egy híd kiépítését tervezik, mivel a korábbi tervek nem jártak sikerrel.

Egy helyi tanácsos szerint akkor a legveszélyesebb a területen vizet gyűjteni, amikor a folyó megduzzad, mivel ilyenkor szinte lehetetlen időben észrevenni a vízben rejtőzködő krokodilokat, amelyek egy pillanat alatt képesek felbukkanni.

A hónap elején egy férfinak csodával határos módon sikerült túlélnie, amikor horgászat közben négy krokodil rátámadt, majd a teste több pontján megragadták és magukkal vonszolták, azonban Alexander barátai az utolsó pillanatban meg tudták menteni – derül ki a Mirror cikkéből.

Hatalmas kövekkel kezdték el dobálni a ragadozókat, hogy rájuk ijesszenek, amely végül bevált, mivel a krokodilok szabadon engedték a férfit és elmenekültek, Alexandert pedig egy botba kapaszkodva húzták ki a partra, ezt követően kórházba szállították és szerencsésen felépült.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.