Szükségállapot Haitiben: több mint 300-an meghaltak a 7,2-es erősségű földrengésben

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 15. - 08:40

Nem sokkal az erős földrengés után sejteni lehetett, hogy sok halálos áldozatot követelt a természeti katasztrófa, ami miatt épületek omlottak össze.

Lapunk is beszámolt a szombaton történt 7,2-es erősségű földrengésről, aminek már több száz halálos áldozata van. A CNN a cikkében arról írt, hogy a haiti kormány szükségállapotot hirdetett, és eddig legkevesebb 304 elhunytról tudni, akik nem élték túl a rengések láncreakcióit.

Airel Henry miniszterelnök jelentette be a szükségállapotot és az elhunytak számát egy hivatalos sajtótájékoztatón. A rendkívüli állapot a nyugati, a déli és a nippesi, valamint a Grand ‘Anse megyében van érvényben.

A miniszterelnök elmondta, a szükségállapot kihirdetésének részeként megkezdték a gyógyszerek és az egészségügyi személyzet kiküldését az érintett létesítményekbe. Többeket már evakuáltak, és ezt fogják tenni a következő 24 órában is, ahol szükséges.

Újabb tragédia és robbanás Libanonban, legkevesebb 20-an meghaltak (videók)

A polgárvédelem a Twiter oldalán keresztül beszélt arról, hogy a lakosság is segített az első mentési munkálatokban, hogy túlélőket találjanak a romok alatt. A kórházbak folyamatosan fogadják a sérülteket, a halálos áldozatok száma tovább nőhet.