Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Szükségállapot Haitiben: több mint 300-an meghaltak a 7,2-es erősségű földrengésben

Nem sokkal az erős földrengés után sejteni lehetett, hogy sok halálos áldozatot követelt a természeti katasztrófa, ami miatt épületek omlottak össze.

Fotó: Pixabay
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lapunk is beszámolt a szombaton történt 7,2-es erősségű földrengésről, aminek már több száz halálos áldozata van. A CNN a cikkében arról írt, hogy a haiti kormány szükségállapotot hirdetett, és eddig legkevesebb 304 elhunytról tudni, akik nem élték túl a rengések láncreakcióit.

Airel Henry miniszterelnök jelentette be a szükségállapotot és az elhunytak számát egy hivatalos sajtótájékoztatón. A rendkívüli állapot a nyugati, a déli és a nippesi, valamint a Grand ‘Anse megyében van érvényben. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A miniszterelnök elmondta, a szükségállapot kihirdetésének részeként megkezdték a gyógyszerek és az egészségügyi személyzet kiküldését az érintett létesítményekbe. Többeket már evakuáltak, és ezt fogják tenni a következő 24 órában is, ahol szükséges.

Újabb tragédia és robbanás Libanonban, legkevesebb 20-an meghaltak (videók)

A polgárvédelem a Twiter oldalán keresztül beszélt arról, hogy a lakosság is segített az első mentési munkálatokban, hogy túlélőket találjanak a romok alatt. A kórházbak folyamatosan fogadják a sérülteket, a halálos áldozatok száma tovább nőhet.