Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

7-es erősségű földrengés rázta meg Haiti nyugati részét, több épület is összeomlott (képek)

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 14. - 16:03

Nagy erejű földrengés rázta meg Haiti nyugati részét, majd az emberek menekülni kezdtek otthonaikból, mivel attól tartanak, hogy összeomlanak az épületek.

Nem sokkal azután, hogy megerősítették, szörnyű tragédia történt Törökországban tűzoltás közben, érkezett a hír, miszerint Haiti nyugati részét egy 7-es erősségű földrengés rázta meg, ami miatt sokan azonnal elhagyták az otthonaikat.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A Sky News a cikkében arról számolt be, hogy a rengést 8 kilométerrel Petit Trou de Nippes városától rögzítették, 150 kilométerre nyugatra a fővárostól, Port-au-Prince-től. Az amerikai földtani intézet szerint 10 kilométeres mélységben történt a nagy rengés, aminek lehet folytatása.

Az amerikai szökőár-előrejelző rendszer alapján azt mondták, hogy veszélyes szökőárhullámok alakulhatnak ki, amelyek a három méteres magasságot is elérhetik Haiti partjainál. Sokan félelmükben az utcára rohantak, mert attól tartottak, hogy rájuk dőlnek az épületek.

11 évvel ezelőtt szintén egy 7-es erősségű földrengés rázta meg az országot, amely több tízezer ember halálát okozta, miközben nem egy terület vált a földdel egyenlővé, sokak pedig hajléktalanná váltak. Egyes becslések szerint az elhunytak száma meghaladta a 230 000-et.

Az ország azóta sem dolgozta fel teljesen a történteket, és még mindig érzik a természeti katasztrófa negatív hatásait. Időközben egyre több felvétel kerül fel az internetre, amiken jól látszanak az összeomlott épületek, egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halálos áldozatai a rengésnek, és ha igen, hányan vesztették életüket.

Frissítés: Az amerikai földtani intézet szerint valószínűsíthetően magas az áldozatok száma. Haiti polgárőrsége a CNN kérdésére megerősítette, hogy a károk mellett halálos áldozatok is vannak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.