Clouds
21 Budapest
Dollár
344,61 Ft
Euró
369,21 Ft
Font
428,54 Ft
Bitcoin
25,754 $

Szövetségi kapitány: eltűnt Hosszú Katinka

A negyedik helyezett Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. MTI/Illyés Tibor
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a szövetségi kapitány elmondása szerint eltűnt, s ő maga sem tudja, hogy mi van vele.

A Bors számolt be arról, hogy már szerda óta versenyeznek Kaposváron a hazai úszok, s szokás szerint rövid pályás országos bajnokságon szinte mindenki megmutatja magát, aki számít: van valaki azonban, akire mindenki kíváncsi lenne, mégsem nevezett.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Sós Csaba szövetségi kapitány a Borsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, már korábban is több alkalommal jelezte, hogy a következő hónapok kulcsfontosságúak lesznek minden úszó számára, s bár már nem ma kezdte a szakmát, azt magabiztosan ki tudja jelenteni, hogy még egy olyan klasszis is, mint Katinka, sem adhat hónapnyi előnyöket az ellenfeleknek.

Úgy véli, Hosszú Katinka életében egyre inkább más, nem az úszáshoz tartozó dolgok válnak fontosság, rámutatva, hogy a klasszis úszónő már férjhez ment, boldog, kinyílt a világ előtte, így már nem csupán az uszodát látja.

Sós nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Katinka végül úgy határoz, végleg kiszáll, ám a döntés egyértelműen Katinka kezében van:

„Azt el kell mondanom, hogy magam is furcsának tartom Katinka „eltűnését”, valóban nem tudok róla semmit.”