Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
465,69 Ft
Bitcoin
57,603 $

30-an vesztették életüket az Al Shabab terrorszervezet ostromát követően

Katonák és civilek is elhunytak, miután a lázadók egy autóba rejtette pokolgéppel támadást indítottak egy katonai bázis ellen Szomáliában.

...svg content...A szomáliai biztonsági erõk tagjai az öngyilkos merénylet helyszínén Mogadishuban 2021. április 28-án. A szomáliai fõvárosban autóba rejtett pokolgép robbant. MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Al Shabab által indított támadást követő összecsapásokban legalább 30-an vesztették életüket az ország középső részén található Galmudug államban – adta hírül helyi biztonsági források alapján a TRT World hírtelevízió.

A lázadók egy autóba rejtett pokolgéppel indították meg a támadást, amelyet egy katonai bázisnál detonáltak. Ezt követően pedig fegyverharc alakult ki a kormányerők és a fegyveresek között, amely mintegy órán keresztül tartott. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A pokolgép katonai járműveket is megrongált, de a fegyveres civilek csatlakoztak a hadsereg tagjaihoz, akik együttesen ki tudták kergetni a terrorszervezet embereit a katonai bázisról.

Az Al Shabab egyébként egy, az Al-Kaidához köthető fegyveres szervezet, amely már több mint egy évtizede harcol Szomáliában azért, hogy megdöntse a központi kormányt és egy Sharián alapuló államszervezetet építsen ki.

A dzsihadista szervezet harcosai gyakran követnek el fegyveres és pokolgépes merényleteket katonák, valamint civilek ellen egyaránt, nemritkán több tucat ember életét követelve ezzel.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.