Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Íme öt dolog, amit ha lehet, ne tegyünk meg szökőévben

Ha meg szeretnénk óvni magunkat minden rossztól, van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

A csillagjegyek általában jó tanácsadók, ha valamely dolgokban bizonytalanok vagyunk. Például megsúghatják, hogy a 2024-es évet illetően kinek mikor van a szerencsehónapja, s mire lehet számítani abban az időszakban. De az is elárulhatják, hogy bizonyos dolgokat egészen könnyedén magunkhoz tudunk vonzani, ha kitartóak és pozitívak vagyunk. Egyúttal arra is felhívhatják a figyelmet, kik azok, akik idén minden bizonnyal új életet fognak kezdeni, s végre maguk mögött hagyhatják a frusztrációt, az önsajnálatot és minden más negatív érzelmet.

Emellett tény, hogy idén a február 29 napos lesz, vagyis szökőévet írunk, ennek kapcsán pedig fontos tudni, mit ne tegyünk ebben az évben, hogy megóvjuk magunkat a rossz dolgoktól – írja a Kiskegyed. Úgy tartják, hogy szökőévben semmi sem lesz tartós, ami a magánéletre, a szakmai vagy a szerelmi életre is vonatkozik, így aki 2024-ben tervez házasságot, a babona szerint jobban teszi, ha elhalasztja egy évvel. Ha valaki mégsem tesz így, házassága tele lehet boldogtalansággal, félreértésekkel, de még válással is végződhet.

Ugyanakkor elválni sem jó ötlet ilyenkor: a hiedelem szerint a szökőévben elvált párok egyike sem találja meg újra a boldogságot. Ám ez még nem minden, mivel ilyenkor új otthonunk építésébe belefogni sem jó ötlet. Úgy tartják, hogy egy otthont, amelynek építése ebben az évben kezdődött, betegség és szerencsétlenség fenyeget. De ugyanez vonatkozik az ingatlanértékesítésre is. A babona szerint egy ilyen tranzakcióból szökőévben megszerzett pénz szerencsétlenséget és csalódást hoz tulajdonosának, vagyis jobb ezt is elkerülni.

Egyes hiedelmek szerint azonban a szökőévek szerencsések azoknak a hölgyeknek, akik régóta várják, hogy a szeretett férfi megkérje őket, de valamiért ez nem valósul meg. Szökőévben ugyanis bármelyik nő megkérheti a párját! Egy írországi középkori legenda szerint Szent Brigitta panaszkodott Szent Patriknak, hogy a nők nem tehetnek házassági ajánlatot a kedvesüknek, és kiharcolta, hogy erre négyévente egyszer lehetőségük legyen.

Innen származik az ősi hagyomány, hogy a nők szökőévben – február 29-én – megkérhetik a férfiakat. Mindemellett azt is fontos kiemelni, hogy minden babona – jó és rossz – ellenére a szökőévben születetteket nagyon szerencsésnek tartják. Valamivel több mint négymillióan vannak, vagyis a Föld lakosságának körülbelül 0,0686%-át teszik ki. Négyévente pedig ők maguk dönthetik el, hogy mikor ünneplik születésnapjukat: február 28-án vagy március 1-jén, ami valóban nem mindennapi dolog.

Tóth Gabit gyakrabban említették az online médiában tavaly, mint Szoboszlai Dominiket

Pedig a magyar klasszis labdarúgó nem kis eredményeket ért el, s nemzetközi szinten is hatalmas népszerűségre tett szert.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.