Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

Gazdik, figyelem: szöges kolbászfalatkákat szórnak ki a kutyáknak Budapesten

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az éles tárgy számos sérülést okozhat a kutya testében, ezért különösen veszélyes: többek között felhasíthatja az állat nyelőcsövét és a gyomrát is.

Szöges kolbászfalatkákat találtak a kutyasétáltatók Budapest XVIII. kerületében, egészen pontosan a Péterhalmi-erdőben, valamint a Hargita és Béke tér környékén, amelynek kapcsán egy állatorvos, Juhász Csaba elmondta, egyre több kutyát visznek hozzá, mert lenyelt egy ilyen csalit.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Állítása szerint a rendelőben általában röntgennel, ultrahanggal és endoszkóppal derítik ki, hogy mit evett meg az állat, az éles tárgy azonban számos sérülést okozhat a kutya testében, ezért különösen veszélyes.

Többek között felhasíthatja az állat nyelőcsövét és a gyomrát is, s ilyenkor már csak azonnali műtéttel lehet elkerülni, hogy a kutya kínok között elpusztuljon, de más problémákat is okozhat a halálos csalétek – derül ki a Tények beszámolójából.

„Az idegen test átfúrhatja a vékonybél falát is, ilyenkor már hashártyagyulladást okozhat, mert bakteriális fertőzés jut ki a hasüregbe”

– mondta Juhász Csaba, hozzátéve, ha ilyen eset történik, csak szakember mentheti meg a kutyát, aki altatás után a nyelőcsövön keresztül veszi ki a szöget, de rosszabb esetben hasi műtétre is sor kerülhet.

A rendőrség már nyomozást indított az ügyben, ha pedig elkapják a tettest, akár évekre is börtönbe kerülhet, hiszen a tette állatkínzásnak minősül, az egyik kutyasétáltató pedig elmondta, már tavaly ősszel is történt hasonló eset, s akkor volt olyan állat, amely elpusztult emiatt.