Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,40 Ft
Euró
396,03 Ft
Font
468,66 Ft
Bitcoin
65,152 $

Szoboszlaiék érzik, nagyok az elvárások velük szemben az Európa-bajnokságon

Marco Rossi szövetségi kapitány is érzi, hogy eléggé nagyok az elvárások velük szemben az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: Fiola Attila (k) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2024. május 27-én. A válogatott megkezdte felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A magyar válogatott már ott van Telkiben, megérkeztek a játékosok, és ahogyan Rossi fogalmazott, önbizalommal teli fognak nekivágni a közelgő Európa-bajnokságnak, ami tartogathat meglepetéseket. Szoboszlaiék nemcsak játszani, hanem nyerni is akarnak, és erre ugyancsak adott az esély.

Ami pedig az íreket és Izraelt illeti, két különböző stílusban játszó csapatról beszélünk, akik okozhatnak gondokat. „Két különböző stílusban játszó csapatról van szó, de mi mindkét összecsapást nagyon komolyan vesszük, mert ezek fontos részei a felkészülésnek.” – mondta Rossi a sajtóeseményen. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Rossiék tisztában vannak vele, hogy a szurkolók nemcsak nagyon izgatottak, hanem eléggé magasak az elvárásaik. Emiatt még nagyobb nyomás helyeződik majd rájuk, viszont nem akarnak erre teherként gondolni, inkább úgy tekintenek rá, mint plusz motivációra, amiből eddig sem volt hiány.

„Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket.”

Azt is megtudhattuk, hogy a teljes keretből jelenleg négyen nincsenek ott Telkiben. Az Egyesült Államokban légióskodó Gazdag Dániel, valamint a Koreai Köztársaságban játszó Ádám Martin később csatlakozik, ahogyan a svájci élvonalban szereplő Bolla Bendegúz, valamint az Angliából érkező Callum Styles is. Jó hír, hogy Lang Ádám és Fiola Attila már készen állnak az edzésekre, viszont Fioola esetében még kerülni kell az ütközéseket.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.