Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Szoboszlai Dominik bekerült a Bundesliga álomcsapatába

Lipcse, 2023. február 1. Konrad Laimer, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután megszerezte csapata második gólját a Hoffenheim ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntõjében Lipcsében 2023. február 1-jén. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A magyar válogatott és a Lipcse 22 éves játékosa topformában van.

Nem véletlenül választották be a Bundesliga 21. fordulójának álomcsapatába Szoboszlait, miután a hétvégi bajnokin ismét betalált. A Lipcse három góllal intézte el a Wolfsburgot, négy pontra megközelítve a botló Bayernt.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Szoboszlai Dominik csapata harmadik gólját szerezte, ebben az idényben ez már a negyedik találata volt, ötvenedik Bundesliga meccsén pedig a tizediket – számolt be róla a Sportal.

A magyar válogatott fiatal középpályását már korábban is beválasztották a Kicker álomkezdőjébe, szeptemberben pedig a hét játékosa címet is elnyerte – vélhetően az sem az utolsó ilyen alkalom volt, elnézve jelenlegi formáját.

Szoboszlai ebben a szezonban 19 mérkőzésen segítette csapatát, 17 találkozón kezdőként számított rá Marco Rose. Átlagosan 76 percet kap egy mérkőzésen, rendkívül stabil pontja tehát csapatának.

Az osztrák Bundesligában 2020-ban a legjobb játékosnak választott Szoboszlai tavaly az Év Magyar Labdarúgója és a Magyar Aranylabda díját is elhódította – utóbbit 2020 után már második alkalommal.