Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Szoboszlai Dominik édesapja szerint fia sosem azért sírt, mert kemény volt vele

Szoboszlai Zsolt egy konferencián beszélt fiáról, és karrierjének alakulásáról.

Budapest, 2023. július 4. Szoboszlai Dominik édesapjával, Szoboszlai Zsolttal az EM Sports menedzserirodájában 2023. július 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtõl a Liverpool FC-hez igazolt. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról már fia is többször nyilatkozott, nem volt éppen átlagos gyerekkor az övé, habár azt is kevesen mondhatják el magukról, hogy 22 évesen a legnagyobb klubok versengenek érte, és végül a Liverpool 70 millió eurót fizet a játékjogaiért.

„Kemény voltam hozzá, de ilyen versenyző típus vagyok… Láttam is, hallottam is sírni Dominikot gyerekként. Ám azért sosem sírt, mert kemény voltam, azt tudomásul vette… Azért sírt, mert például kikapott” – fogalmazott Szoboszlai Zsolt.

„Önfejű, akaratos, rendkívül céltudatos. Sok interjúban elmondta ő is, én is, az egész életét a futball tette ki” – aláhúzva, hogy fontosnak tartotta, hogy fia minél hamarabb külföldi tapasztalattal gazdagodjon, mivel „ami itthon történik, nem feltétlenül elég.”

„Irtózatosan sok munkát tettünk bele. Az, hogy ügyesebb volt-e a többieknél… Minden gyerek ügyes, aztán néhány év után, előbb vagy utóbb beleütközünk egy korlátba” – idézte Szoboszlai Zsolt szavait az Index.

„Edzésekkel lehet tolni ezeket a korlátokat, NB II-es szint, NB I-es szint, nemzetközi szint. De előbb-utóbb vége, a gyerek felkerül arra a polcra, ami a maximuma volt.”