Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Szoboszlai a drámai EB-kijutás után: „így legalább izgult mindenki a végén”

A magyar válogatott csapatkapitányának az Izland elleni mérkőzés jutott eszébe a drámai végjátékról.

Szófia, 2023. november 16. A magyar csapat tagjai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkõzés után a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végzõdött, a magyar válogatott kijutott a jövõ évi Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Bulgária elleni sorsdöntő EB-selejtezőt már az elmúlt napokban is körbelengték az izgalmak, először a helyszínválasztás miatt, majd maga a mérkőzés is olyan módon ért véget, hogy azt még sokáig emlegetni fogjuk.

A lényeg azonban, hogy Magyarország a Bulgáriában elért 2-2-nek (és Petkov utolsó pillanatos öngóljának) hála ott van a 2024-es EB-n, 1986 után pedig először jutott ki a csapat egyeneságon nagy tornára. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Szoboszlai a mérkőzés után az M4 Sport kameráinak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy az Izland elleni meccs jutott eszébe a ma esti végjátékról, ahol szintén volt izgulnivaló bőven. A csapatkapitány a könnyeivel küszködött a zártkapus szófiai találkozó utolsó pillanataiban, mint mondta, az utolsó lépést akarták, de nem csak az egy pontért érkeztek Bulgáriába.

Úgy vélte, ha őszintén kellene beszélnie a csütörtök esti mérkőzésről, nem biztos, hogy jól jönne ki belőle, ám aláhúzta, hogy büszke a csapatra, és nagyon örül, amiért ezúttal nem playoffon keresztül kell megküzdeni a kijutásért. „Könnyebbé tudtuk volna tenni a meccset, de így legalább izgult mindenki a végén” – tette hozzá.

„120%-ig bízok a csapatban, most az egyszer viszont csak 119%-ban voltam biztos abban, hogy megcsináljuk” – folytatta, a 96. percben azonban ott volt az az 1%, ami végül kijutást ért Magyaroszág számára.