Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Kiderült, mikortól és mennyiért vásárolhatunk egynapos autópálya-matricát a szomszédban

Szlovákiában augusztus 1-től lehet majd egynapos sztrádajegyet vásárolni, de az is kiderült, mennyit kell fizetni érte.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szlovák parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt, amely által augusztus elsejétől lehet majd egynapos sztrádajegyet vásárolni. Az ára pedig egészen pontosan 5,40 euró lesz.

Az autoszektor.hu a parameter.sk értesüléseire hivatkozva azt írja, az egynapos jegy csak a vásárlás napján lesz érvényes, nem pedig a vásárlást követő 24 órán át. Ugyanígy működik például Csehországban vagy Ausztriában – jegyzik meg. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Emellett arra is fény derült, hogy az adott naptári év utolsó napjáig érvényes éves matricát eltörlik Szlovákiában, míg a 365 napos sztrádajegy továbbra is elérhető lesz az autósok számára. Jozef Ráž közlekedési miniszter közölte:

Az egynapos jegy reményeik szerint nagy segítséget jelent majd mindazoknak, akik rövidebb kirándulásokat terveznek Szlovákiában, valamint azoknak a külföldi turistáknak is, akik csak átutazók lesznek a nyári vakáció idején.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Csehországban március elsejével vezették be az egy napos autópálya-matricát. A részleteket ebben a cikkben fejtettük ki bővebben. De májusban arról is beszámoltunk, hogy 5150 helyett 1000 forint lehet az egynapos autópálya-matrica hazánkban.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.