Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Szlovák és cseh síelők vesztették életüket a Zsirgalan-völgyben

Lavina okozta a tragédiát, melyben négy turista hunyt el.

Fotó: unsplash | illusztráció
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A cseh és a kirgiz hatóságok hivatalos jelentései alapján három cseh és egy szlovák síelő vesztette életét abban a lavinában, amely a Kirgizisztánban található Zsirgalan-völgyben zúdult le. Az elmúlt hetekben nem ez volt az egyetlen hasonló baleset, február elején egy francia turista is lavina áldozatává vált.

Mint arról a Magyar Nemzet tájékoztatott, a közép-európai turistacsoport 23 fővel indult a kazah-kínai határ közelében található síparadicsomba. Kirgizisztánban jelentős fejlesztésekbe kezdtek az idegenforgalom fellendítésének érdekében, többek között vízumkönnyítéseket is bevezettek, hogy könnyebb legyen az adminisztráció a távoli országokból érkezők számára. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Nem csak az egymást érő tragédiák aggasztók azonban a térségben, a helyi vendégházak üzemeltetői szerint ugyanis az enyhe telek miatt visszaesett a bevételük, a hóhiány és a meleg pedig növeli a lavinaveszélyt, ami mindenki számára komoly veszélyt jelent, aki a síközpontokban és azok közelében tartózkodik.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.