Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Lavina sodort el öt embert a Magas-Tátrában

Nagy szerencséjükre csak egy kisebb lavinával találkoztak, ám így is megsérültek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Louis Paulin
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Paraméter a Markíza jelentése nyomán számolt be arról, hogy szombat délután egy lavina zúdult le a Magas-Tátrában, mely magával sodort 5 embert a Nagy-Papirusz-völgyben. Az eset után egy 15 éves fiút és a fiú édesapját mentőhelikopterrel szállították a poprádi kórházba.

A fiú a kezén szenvedett sérülést, míg apja a mellkasán, illetve a gerincén is megsérült. Sajtóértesülések szerint mindketten egy lengyel turista sícsapat tagjai voltak, három másik túrázóval együtt. A hegyi mentők illetékese, Ján Šustr megosztotta, a sérülteknek szerencséje volt, mert csak egy kisebb lavináról volt szó. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Ján Šustr azt is elárulta, hogy a hegyoldalon indult útjára a lavina, ami akkor kapta el őket, amikor épp átöltöztek, ám szerencsére nem sodorta őket semmilyen akadálynak. Noha ketten részben a hó alatt rekedtek és megsérültek, őket kórházba szállították az incidens után.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.