Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Szívszorító fotókon, amint amerikai katonák felsegítik a menekülő afgán kisgyerekeket a repülőgépre

MTI/EPA/Dzsamnagari információs iroda
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 20. - 08:05

A Rise to Peace nonprofit szervezet olyan felvételeket tett közzé nemrég, amelyeken testközelből élhetjük át a keddi afganisztáni események minden egyes mozzanatát.

A New York Post hírportál cikkéből kiderült, a fotókon az látszik, amint az amerikai katonák távozásuk során úgy döntöttek, nem hagyják a tálibok kezében a fiatalokat, ezért elhatározták, megtesznek minden tőlük telhetőt, és a lehető legtöbb családot felsegítik a repülőgépekre.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

Az egyik fényképen tökéletesen kivehető, amint egy tíz év alatti kislányt nyújtanak át a katonáknak a szögesdrótokon keresztül, akit végül a platóra emelnek a tisztek, akiknek minden bizonnyal megeshetett a szívük a bajba jutott afgánokon.

Egy másik fotón egy kétségbeesett nő látható, aki minden erejével azért küzd, hogy gyermeke után mehessen, és zokogva könyörög a katonáknak, hogy ne hagyják őt egyedül.

A Fehér Ház szerdai közleménye szerint legalább 1 800 embert evakuáltak a fővárosból az elmúlt 24 órában, ami jócskán elmarad a Pentagon korábbi becsléseitől, melyek szerint akár 5-9 ezer embert is ki lehetne menekíteni Kabulból.

Összességében hatezren hagyták el Afganisztánt szombat óta, a valós számok azonban jóval magasabbak lehetnek, hiszen legalább 60 ezer ember döntött úgy, hogy útra kel, és maga mögött hagyja ingatlanját és ingóságait egy terrormentes, szebb jövő reményében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.