Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Szivárvány tészta – így lesz a hétköznapi tésztából ízbomba

Szivárvány tészta – így lesz a hétköznapi tésztából ízbomba

Szivárvány tészta – így lesz a hétköznapi tésztából ízbomba
Shutterstock/Illusztráció

A legtöbben úgy gondolják, a tésztafőzés legegyszerűbb módja, ha forró, sós vízben főzik meg a száraztésztát, majd leszűrik, és hozzáadják a szószt.

Egy brit séf és kétgyermekes édesanya azonban állítja, eddig rosszul csináltuk. Hollie-Evelyn, aki az Instagramon osztja meg „finom, tápláló receptjeit” több mint 83 ezer követőjével, egy rövid videóban mutatta be, hogyan lehet a tésztát egyszerre ízletesebbé és egészségesebbé tenni.

A cikk a videó után folytatódik

A Mirror szerint a séf ahelyett, hogy sima vízben főzné a tésztát, egy serpenyőbe teszi a száraztésztát, majd „felönti alaplével, és hozzáad apróra vágott koktélparadicsomot, paprikát, aszalt paradicsomot, fokhagymát, hagymát, cukkinit és szárított fűszereket.” A tészta így az alaplében fő meg, egészen addig, amíg harapásra kész nem lesz. Ezután egy evőkanál keményítőt és egy evőkanál szószt kever hozzá, hogy a végeredmény selymesebb és tartalmasabb legyen.

„Ne pazarold el a lehetőséget, hogy ízt és tápanyagot adj a gyerekek ételeihez! Én a tésztát közvetlenül csirkealaplében és zöldségekkel főzöm. Magába szívja az összes tápanyagot és ízt, és tízszer finomabb lesz (ráadásul nincs szükség plusz edényekre vagy macerára).”

„Egyszerű és finom. Mentsd el ezt egy gyors, 15 perces étkezéshez. Mi szivárvány tésztának hívjuk – viszlát, unalmas, sima tészta.” A recept rövid idő alatt nagy sikert aratott, a bejegyzés több mint 9 ezer kedvelést gyűjtött.

A hozzászólások között sokan lelkesedtek az ötletért. „Szinte érzem az illatokat.” Egy másik hozzátette: „Ó, micsoda remek ötlet.” Egy harmadik kommentelő szerint „Olyan egyszerű, mégis annyira hatásos. Köszönjük, hogy megosztottad, kedves!” Egy negyedik pedig saját tippjét osztotta meg: „Ugyanez a trükk rizzsel is működik – isteni finom!”

A módszer lényege, hogy a tészta nemcsak fő, hanem közben magába szívja a zöldségek és az alaplé ízeit, így egyetlen edényben készül el egy teljes, tápláló fogás. Hollie receptje nemcsak időt spórol, hanem új szintre emeli a hétköznapi tésztát, amely így valóban „szivárványos” élményt nyújt.