Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Október hónap legfinomabb receptje – egyszerűen tökéletes, igazi ízbomba

Október hónap legfinomabb receptje – egyszerűen tökéletes, igazi ízbomba

Október hónap legfinomabb receptje – egyszerűen tökéletes, igazi ízbomba
Shutterstock/Illusztráció

Egyre népszerűbbek az olyan receptek, amelyek kevés előkészületet igényelnek, mégis házias, laktató és ízletes fogást kínálnak.

A lassú főző ebben igazi társ, hiszen reggel néhány perc alatt összeállítható benne az étel, estére pedig egy kész, illatos vacsora várja a családot. Nem véletlen, hogy a közösségi médiában is egyre több olyan recept terjed, ami ezt a konyhai eszközt helyezi a középpontba.

A cikk a videó után folytatódik

Az őszi-téli időszakban különösen nagy igény mutatkozik a tartalmas, melengető ételekre, amelyek nemcsak a gyomrot, hanem a lelket is felmelegítik. A kolbászos casserole, vagyis egytálétel klasszikus választás, ami a brit konyhában régóta kedvelt fogás, de Nathan Anthony, a TikTokon „Bored of Lunch” néven ismert gasztroblogger egy apró trükkel új szintre emelte: a sült bab hozzáadásával.

Az őszi, hűvös estéken kevés dolog esik jobban, mint egy tartalmas, melengető vacsora. A kolbászos casserole (egytálétel) klasszikus választás, amely lassúfőzőben elkészítve nemcsak időtakarékos, hanem ízletes és laktató is. Nathan Anthony, a TikTokon „Bored of Lunch” néven ismert gasztroblogger egy olyan változatot mutatott be, amely egyetlen, sokak által alábecsült hozzávalótól válik igazán különlegessé: a sült babtól – írja a Mirror.

@boredoflunch Slowcooker Sausage & Bean Casserole (446 calories with mash, 34g of protein  Serves 4)   Ultimate comfort food but elevated with flavour. Food snobs might say no but secretly they love it. Beans and sausage are so underrated! PS I have 3 x #1 bestselling Slowcooker books so make sure you grab them to save money cooking.   Ingredients:  – 12 sausages (I use low fat) – 1 red pepper, chopped  – 1 white onion, chopped finely – 1 tsp paprika  – 1 tsp dried mixed herbs  – 2 tbsp tomato puree  – 1 tsp garlic puree  – 1 tbsp Worcestershire sauce  – X2 400g tins of baked beans  – 150ml chicken stock   – Salt and pepper  – Serve with mash and fresh parsley     Method:  1. Pan-fry your sausages until browned, then transfer them to the slow cooker along with all the other ingredients.  2. Cook on high for 3–4 hours or low for 7–8 hours.   3. Serve with some creamy mash and garnish with fresh parsley.   Enjoy 😊   #boredolfunch #recipe #recipes #slowcooker ♬ original sound – Bored of Lunch

A recept egyszerűsége és praktikuma miatt gyorsan népszerű lett a közösségi médiában. Anthony így fogalmazott: „annyira alulértékelt” hozzávalóról van szó, amely mégis gazdagabbá és teltebbé teszi az ételt. A hozzászólásokban sokan dicsérték a receptet: „Sikerült feldobnod ezeket a kolbászokat! Ez tényleg nagyon gusztán néz ki.” – írta egy felhasználó, míg egy másik így számolt be: „Tegnap este a lassú főzőben készítettem el, most esszük. Gyönyörű, a gyerekek imádták!”

Elkészítés lépései

  1. A kolbászokat serpenyőben aranybarnára sütjük
  2. A lassú főzőbe tesszük a kolbászokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót
  3. Magas fokozaton 3–-4 órán át, alacsony fokozaton 7-8 órán át főzzük
  4. Tálaláskor burgonyapürével és friss petrezselyemmel kínáljuk

Miért működik a sült bab?

  • Gazdagítja az ízeket, krémesebb állagot ad.
  • A paradicsomos alapot teltebbé teszi.
  • Olcsó, könnyen beszerezhető, mégis különleges hatást kelt.

A recept sikere abban rejlik, hogy kevés előkészületet igényel, mégis házias, laktató és családbarát fogás születik belőle. Nem véletlen, hogy a közösségi médiában sokan „tökéletes esős napos vacsorának” nevezték.

Hozzávalók (4 adaghoz)

AlapanyagMennyiségMegjegyzés
Kolbász12 darabElőpirítva serpenyőben
Piros kaliforniai paprika1 darabFelaprítva
Vöröshagyma1 darabFinomra vágva
Fokhagymakrém1 teáskanál
Paradicsompüré2 evőkanál
Worcestershire szósz1 evőkanál
Sült bab (konzerv)2 darab, egyenként 400 grammA titkos hozzávaló
Csirkealaplé150 milliliter
Őrölt fűszerpaprika1 teáskanál
Szárított zöldfűszer keverék1 teáskanál
Só és fekete borsÍzlés szerint
BurgonyapüréTálaláshoz
Friss petrezselyemTálaláshoz