Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

TÉMÁK:
#Ferenc Pápa
-, 2023. február 5. Ferenc pápa a magángépén a dél-szudáni fõvárosból, Jubából Rómába tartó repülõútján 2023. február 5-én. A katolikus egyházfõ január 31-én kezdett apostoli látogatást a Kongói Demokratikus Köztársaságban, majd Dél-Szudánban. MTI/EPA/AFP pool/Tiziana Fabi
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A pápa szerda délután került kórházba, csütörtöki és pénteki programjait is törölték.

Ferenc pápa a római Gemelli klinikán esett át különböző vizsgálatokon, többek között mellkasi CT-n. Az Ansa hírügynökség információ szerint azonban nem találták nyomát sem szívproblémának, sem pedig légzőszervi megbetegedésnek.

Vatikáni források szerint Ferenc pápa a következő néhány napot még kórházban töltheti, a vizsgálatokra pedig azért volt szükség, hogy kizárják a komolyabb egészségügyi problémák lehetőségét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 86 esztendős egyházfő kórházi tartózkodása során legbelső személyzete is jelen van, beleértve a biztonsági apparátust is. Egészségügyi állapota ugyanakkor nem ad okot komolyabb aggodalomra.

Ez történhet, ha a pápa egészsége megromlik

Ferenc pápa decemberben jelezte, hogy elődjéhez, XVI. Benedekhez hasonlóan lemond, amennyiben egészségi állapota miatt már nem tudja ellátni egyházfői feladatait. Ennek kapcsán egy lemondólevelet is aláírt.

A pápa egészségügyi állapotáért egyre többen aggódnak, miután tavaly kerekesszékben jelent meg mozgásszervi problémái miatt. Az egyházfőt azonban vélhetően nem műtik meg térdpanaszai miatt, mivel korábban a szervezete rosszul reagált az altatásos beavatkozásokra.