Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,583 $

Szíria: izraeli rakétacsapás érte az aleppói nemzetközi repülőteret

TÉMÁK:
#károk #Szíria
Fotó: A szíriai kormányzat által szervezett sajtóúton részt vevő újságírók a SyrianAir szíriai légitársaság egyik Airbus A320-232 utasszállító repülőgépe mellett az aleppói repülőtéren 2020. február 19-én. MTI/EPA/Juszef Badaui
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Kiemelték, hogy a szíriai légvédelemnek sikerült lelőnie több rakétát is, amelyeket a Földközi-tengerről, Latakia városától nyugatra indítottak, ennek ellenére számos kár keletkezett.

A SANA állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva közölte, miszerint kedden kora reggel működésképtelenné vált a szíriai Aleppó nemzetközi repülőtere, miután izraeli rakétatámadás érte a területet.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Kiemelték, hogy a szíriai légvédelemnek sikerült lelőnie több rakétát is, amelyeket a Földközi-tengerről, Latakia városától nyugatra indítottak, ám a csapás következtében jelentősen megrongálódott a kifutópálya, illetve számos kár keletkezett.

A TRT World beszámolója alapján egyelőre nem lehet tudni, hogy vannak-e halálos áldozatok, illetve sebesültekről sem érkezett hír, s eddig az izraeli tisztviselők sem nyilatkoztak az ügy kapcsán, így több kérdés is megválaszolatlan maradt.

Izrael az utóbbi időben jelentősen fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló repülőterek ellen, hogy megzavarja az iráni fegyverszállításokat Szírián keresztül Teherán szíriai és libanoni szövetségeseinek, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetnek.

Év elején szintén támadás történt, akkor izraeli rakéták csapódtak be a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren, amely ideiglenesen működésképtelenné vált emiatt, továbbá megerősítették, hogy legalább két szíriai katona meghalt, két másik pedig megsebesült.