Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Izraeli rakétatámadás érte a damaszkuszi repülőteret, többen is meghaltak

Fotó: Szíriai utasok várják a damaszkuszi repülőtéren, hogy felszállhassanak az első aleppói járatra 2020. február 19-én. MTI/EPA/Juszef Badaui
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyes források szerint anyagi károk keletkeztek, s ebben egy Damaszkusztól délre fekvő fegyverraktár is érintett, ahol legalább négy ember halt meg.

A szíriai hadsereg által megjelentetett közleményben az áll, miszerint helyi idő szerint hajnali két óra körül izraeli rakéták csapódtak be a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren, amely ideiglenesen működésképtelenné vált emiatt.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A SANA hírügynökség beszámolója alapján a támadás az izraeli Tiberias-tó irányából érkezett, a rakéták pedig a repülőteret és annak környékét vették célba, amelynek következtében legalább két szíriai katona meghalt, két másik pedig megsebesült.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint anyagi károk keletkeztek, s ebben egy Damaszkusztól délre fekvő fegyverraktár is érintett, ahol legalább négy ember halt meg a támadás miatt – írta az Al Jazeera.

Később arról érkeztek hírek, hogy a szíriai közlekedési minisztérium helyi idő szerint reggel 9 órakor bejelentette a repülőtér újranyitását, amelyet kevesebb mint egy éven belül másodszor ért ilyen jellegű csapás.

Június 10-én szintén izraeli légitámadás történt, amely az infrastruktúrát és a kifutópályákat is megrongálta, majd a két héten át tartó javítási munkálatok után tudtak csak újra megnyitni.