Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Szinte 100%-ban vette át a hatalmat a brit variáns a fertőzések felett Magyarországon

Fotó: Salgótarján, 2021. március 29. A kormányhivatal munkatársa kibontja a kínai Sinopharm újonnan érkezett, koronavírus elleni vakcináit tartalmazó dobozt a Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályán 2021. március 29-én. MTI/Komka Péter
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A szennyvízadatok erősen arra utalnak, hogy szinte már minden esetben a brit variáns okozza a fertőzéseket Magyarországon.

Azzal, hogy a brit mutáció bejutott az országba, gyakorlatilag borítékolhatóvá váltak az újabb fertőzések, látván a többi ország példáját. Még a második hullám sem tudott elmúlni, máris berobbant a harmadik.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Jelenleg is ezt az időszakot éljük, és ez a fajta variáns miatt egy hét alatt több mint 10%-kal nőtt az új fertőzöttek száma Magyarországon. Emiatt is hangsúlyozta Szlávik János, hogy mennyire fontos az emberek viselkedése, ami most veszélyesebb lehet, ha nem tartjuk be a szabályokat.

Ha minden jól megy, ma megszülethet a 2 milliomodik oltás is az országban, de ezzel távolról sem ért véget a harc. Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői sajtótájékoztatójának ideje alatt kiemelte, hogy a brit variáns immáron teljesen elterjedt.

Gyakorlatilag 100%-ban a brit mutáns van jelen Magyarországon. Ez amiatt is rossz hír, mert ez a fajta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbi, és nemcsak gyorsabban fertőz, hanem lényegesen veszélyesebb is, súlyosabb betegséget tud okozni.