Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Szijjártó: soha ennyi szavazatot nem kaptunk még EP-választáson

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kihangsúlyozta, soha ennyi szavazatot nem kaptak még EP-választáson.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Lezajlottak az EP-választások, ami a Fidesz győzelmét hozta, szorosan mögöttük a Tisza Párttal, melynek vezetője, Magyar Péter szerint 2026-ban képesek lesznek legyőzni a Fideszt, és egyetlen kihívói lesznek a kormánypártnak.

Jól mutatja mindezt az is, hogy a DK rendkívüli mértékben gyengült, és a döbbenet ült ki Gyurcsány Ferencék arcára emiatt. A volt miniszterelnök rövid beszédet tartott, nemigazán tudott mit reagálni a súlyos helyzetre, ahogyan Dobrev Klára sem, akinek gyakorlatilag eltűnt a mosoly az arcáról. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Most szembesültek a valósággal, hogy a baloldalon valójában egy párt létezik, a Tisza, és 2026-ig még tovább gyengülhet a DK, valamint a többi párt. Nem egy párt már most a megszűnés határán lehet, és a Momentum jó eséllyel pályázhat erre, akik még csak ott sem lesznek az Európai Parlamentben.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a választások kapcsán kiemelte, soha nem kaptak még ennyi szavazatot EP-választáson, mint most. Emiatt nagyon hálás, és szerinte ez egy újabb világos üzenet a választók részéről, akik nem kérnek a háborúból.

„Kettőmillió-tizenötezer: soha ennyi szavazatot nem kaptunk még EP-választáson, ez a valaha volt legnagyobb támogatás! Az üzenet világos: a magyar emberek nem kérnek sem a háborúból, sem a migrációból, sem a gender-nyomulásból!! Ennek megfelelően tesszük a dolgunkat továbbra is mind Budapesten, mind Brüsszelben!” – írta Szijjártó a Facebookon.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.