Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kína népszerűsége töretlen, és ezzel együtt sok kínai turista látogat Magyarországra. Emiatt is született az a döntés, hogy kínai rendőrök segítik a magyarok munkáját Budapesten a nagy turistaszezonban, miközben egyre könnyebben és gyorsabban juthatunk el a világ másik felére, a különleges Ázsiába.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben jelentette be, hogy újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről. A tárcavezető a Vang Veng-tao kínai kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően szolgált részletekkel, mint mondta: Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között, júniustól Budapest és Sencsen között heti két járat fog közlekedni. „Ez azt jelenti, hogy júniustól tehát hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről, 19-re nő a légijáratok száma hetente, ez már másfélszer annyi, mint a Covid előtti időszakban volt” – magyarázta.

„És jóval több, mint bármely más közép-európai repülőtér, illetve város elérhetősége Kínából” – jegyezte meg. Majd Szijjártó Péter hozzátette még azt is: „A két ország közötti összeköttetések tovább bővülnek, és ezáltal még jobb feltételeket biztosítanak a kereskedelmi-gazdasági együttműködés fejlesztésének”.

Az MTI megjegyzi, előző nap tudatták, hogy idén nyártól Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, nem sokkal korábban pedig a járatindítást Kuangcsouba. De korábban azt is megírtuk, hogy a tárcavezető nemrégiben a kínai Great Wall Motors autógyártó vállalatnál járt, ahol a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok és a jövőbeli beruházások voltak a fő témák.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.