Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Megdöbbent a német külügy, miután Szijjártóék lemondták a találkozót

Eredetileg úgy volt, hogy Szijjártó Péter hétfőn találkozik Budapesten német kollégájával, ám a magyar fél ezt tegnap lemondta.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint elmarad Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőre tervezett budapesti útja, a Szijjártó Péterrel való találkozót Magyarország mondta le pénteken. A Külügyminisztérium szombati közlése szerint ennek hátterében technikai, és nem politikai ok áll.

A tárca tájékoztatása alapján a miniszter naptárjában bekövetkezett, előre nem látott változás miatt kérték, hogy a látogatásra egy később, remélhetőleg közeli időpontban kerüljön sor. „Az ok tisztán technikai és nem politikai jellegű” – hangsúlyozták újfent. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

A német külügyminisztérium pénteken közölte, hogy „megdöbbentette” őket a lemondás híre, s Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozója után fontos lenne egy „komoly és őszinte” személyes megbeszélés – számolt be a Reuters.

Mint azt már megírtuk, nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor személyesen találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a magyar kormányfő Savkat Mirzijojev üzbég elnökkel is megbeszélést folytatott.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.